mail@stapinntravel.com

"Buiten"gewone Indonesie reizen sedert 1979

www.rumahkita.info 

HOME

JAVA

OOST JAVA

BALI

RUMAH KITA

LOMBOK

SUMATRA

SINGAPORE

ONZE REIZEN

LINKS

 

 

Trips die wij organiseren kunnen beginnen in Medan,Jakarta, Yogyakarta, Surabaya of Bali. Dit omdat er direkt vanuit buitenland op deze bestemmingen kan worden aangevlogen. (voor Yogyakarta vliegt u naar Solo). U kunt in alle vijf de plaatsen met een reis beginnen (direct vanuit Nederland of na Sumatra)

Op speciaal verzoek zijn Bogor, Bandung en Pagandaran de laatste jaren opgenomen. Echter als u een rustige reis wilt maken moeten er niet teveel overnachtingsplaatsen in de reis zitten. Oost Java is dan het gebied bij uitstek om enkele dagen te verblijven.  De keus is echter aan u : drukke reis met veel plaatsen of een rustige reis met minder overnachtingsplaatsen.

 

 

  JAKARTA

De hoofdstad van Indonesië met meer dan 15 miljoen inwoners. Het is een zeer uitgestrekte stad met veel hoogbouw in het centrum. De wegen hebben geen gelijke tred gehouden met de ontwikkeling van de stad en dat heeft tot gevolg dat het verkeer een groot deel van de dag stil staat. Bovendien heeft men steeds meer last van de luchtverontreiniging.

Maar……. De moeite waard om toch een dag te bezoeken. 

Tijdens zo’n bezoek kan men kiezen om de bezienswaardigheden te bezoeken of geen planning te maken en zelf maar eens op stap te gaan en de stad een onuitwisbare indruk op je te laten maken (positief of negatief) Wij raden een combinatie van beide aan.

WEST JAVA

   Bezienswaardigheden in de stad die wij aanraden zijn:
 • Sunda Kelapa (oude haven waar veel goederen met zeilschepen worden aangevoerd).
 • Pasar Ikan (Vismarkt naast de Sunda Kelapa).
 • Het oude stadhuis vlak bij de Sunda Kelapa in het noorden van de stad.
 • Het Nationaal Museum.
 • De rommel/antiekmarkt aan de Jalan Surabaya.
 • Het Nationaal Monument. (MONAS)
 • Het Ancol vermaakspark met de handicraft markt.
 • Indonesië Taman Mini (Indonesië in het klein)
 • en natuurlijk een bezoek aan één van de shoppingmalls.

 

Havenarbeider , Sunda Kelapa, Jakarta.

 

 

Verder raden wij aan om eens te gaan eten/winkelen  in de buurt van het warenhuis Sarinah aan de Jalan Thamrin. In de straatjes in de directe omgeving zijn veel restaurantjes maar ook supermarkets, fastfood restaurants en straatventers.

Een ander interessant winkelgebied is Cempaka Mas of BLOK M

Ga overdag gerust het hotel eens uit voor een wandeling en laat de stad eens op u inwerken.

Het is mogelijk om vanuit Jakarta direkt naar Yogyakarta te gaan. De reis naar Yogyakarta kan per bus, trein of vliegtuig gemaakt worden. Het goedkoopst is de bus en de reisduur is ongeveer 10 uur. De trein die ‘s morgens om 07.00 uur vertrekt komt om ongeveer 16.00 uur aan. Het tweede deel, dwars door de bergen naar het zuiden is zeer de moeite waard. Er zijn diverse vluchten met Garuda of Lion Air per dag en de vliegtijd is ongeveer 1 uur.

U kunt er ook voor kiezen om naar Yogyakarta te gaan via Bogor, Bandung en eventueel Pangandaran.

BOGOR

Ligt op slechts een paar uurtjes (2) van Jakarta. In het centrum ligt de "plantentuin" Kebun Raya en het paleis van de voormalige Nederlandse gouverneur  Buitenzorg.  Kun je wel zien maar je mag er niet in omdat het een vande regeringsgebouwen is die normaal in gebruik zijn. Indien u vanuit Jakarta naar Bandung reist verblijft u 1 nacht in Bogor. 

BANDUNG

De reis naar Bandung voert via de Puncak bergpas en de theetuinen.

Deze route is belangrijk langer dan de reis van Jakarta naar Bogor en onderweg wordt de lunch gebruikt in een lokaal restaurant. Er worden onderweg diverse stops gemaakt in de thee tuinen en u kunt een bezoek brengen aan de theefabriek van Gunung Mas waar u ook de verwerking kunt zien.

Bandung ligt evenals Bogor in de bergen en heeft een mild klimaat Het is de universiteitsstad van Indonesië voor de meeste technische studies. In de stad is niet zo veel te zien maar de moeite waard zijn , buiten de stad, zeker de vulkaan Tankuban Prahu en de heetwaterbronnen van Ciatar. En in de stad natuurlijk de muziekschool van Pak Udjo. U kunt ook een bezoek brengen aan de zgn. Jeanstreet. Een straat met alleen boutiekjes en winkels waar ze T shirts en jeans verkopen. Het verblijf in Bandung is altijd minimaal 2 nachten. Of een trip van 2 dagen en een nacht naar de Malabar.(het boek de Heeren van de Thee)

 

Tangkuban Prahu vulkaan bij Bandung

 

 

 

 

 

 

 

 

Theetuinen

 

MIDDEN JAVA

Van Bandung kunt u direct verder reizen naar Yogyakarta met de trein of met privé vervoer (eigen huur busje)

U kunt ook een zijsprong maken van 2 nachten naar Pangandarang aan de zuidkust. Hier is gelegenheid om naar het vogelreservaat op het schiereiland te gaan of naar de zgn. Green Canyon. Die trip gaat met een bootje een nauwe kloof in met groen water. Er is gelegenheid te zwemmen. Tijdens deze trip kunt u wat kleine huis industrie in de omgeving bezoeken.   

Gaat u met de trein dan voert de route door de Preanger met wat men zegt de mooiste treinreis van Indonesie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Green Canyon

 

YOGYAKARTA

Yogyakarta is de cultuurstad van Indonesië. Hier is nog niet veel hoogbouw en aan de noordrand van de stad zijn diverse universiteiten. Yogya is een echte universiteitsstad met veel goedkope restaurants, becak (fietstaxi) vervoer en veel jongelui.

Hier maken we van verschillende hotels gebruik. U kunt kiezen uit verschillende guesthouses of 3 of 4 of 5 * hotels.

En verder de keuze om direct in het centrum van de stad te verblijven. In de wijk ten zuiden van de Kraton (15/20 minuten met de Becak naar het centrum) of zelfs buiten de ringweg buiten de stad.

Vervoer in de stad vindt meestal plaats met de Becak of de lokale bus. (die rijdt een vaste route). Max. afstand voor de Becak rijders is Kota Gede. Het dorp van de zilversmeden.

Trips buiten de stad moeten met een busje/taxi gedaan worden. Het is ook mogelijk met de Bemo maar dan moet je veel overstappen en ben je erg veel tijd kwijt met reizen.

U kunt er voor kiezen om trips inbegrepen te laten zijn of alleen een busje te huren , in uw arrangement, en dat u zelf bepaalt wat u wilt gaan doen/zien.

 

 

In de stad zijn diverse bezienswaardigheden en alles is per Becak te bezoeken.

 • Kraton (paleis van de Sultan)
 • Waterpaleis (badhuis van de Sultan)
 • Vogeltjes markt (Dierenmarkt vlak bij de Kraton en het waterpaleis)
 • De grote markt (Pasar) aan het begin van de Jalan Malioboro).
 • Leer ateliers
 • Batik ateliers (werkplaatsen en winkels)
 • Zilverateliers (in Kota Gede. De maximale afstand die de Becakrijders afleggen)
 • Jalan Malioboro (grote winkelstraat met restaurants, warenhuizen en ook straatverkoop).

Buiten de stad:

 • Borobudur (Boeddhistische tempel uit ongeveer het jaar 800).
 • Prambanan (Hindu tempel. Ongeveer 100 jaar jonger).
 • Dieng Plateau. (Hoogvlakte ten noord-westen van de Borobudur met zwavelbronnen en diverse oude tempelcomplexen)
 • Pottenbakkersdorp van Kasongan
 • Imogiri (begraafplaats van de sultans van Yogya en Solo)
 • Parangtritis (strand met zwarte duinen)
Het hotel dat we hier het meest gebruiken ligt in het noorden van de stad op 15 minuten van de Malioboro winkelstraat met de becak. En een hotel in een van de zijstraten van de Jalan Malioboro (winkelstraat). In het centrum kunnen we ook een klein hotel en een guesthouse aanbieden en in het zuiden van de stad diverse kleine hotels/guesthouses. Deze hotelletjes liggen allemaal in de Jalan Prawirotaman.(20 Min.) Hier zijn veel guesthouses en restaurantjes. Als je de Jalan Parangtritis oversteekt en dan in het verlengde van de Jalan Prawirotaman kom je bij diverse batik ateliers. Goede kwaliteit maar wel aan de prijs. Alles op loopafstand van de Prawirotaman.

Als wij de reis voor u regelen kunnen we zorgen voor privévervoer verder naar het oosten. Dit is echter ook per bus (lijndienst) of per trein te doen. Een alternatief is om een Long Distance Bemo te huren (Minibusje die je naar de plaats van bestemming brengt.Het kan zijn dat je het busje met anderen moet delen.). Een tweede alternatief is om te vliegen van Yogyakarta naar Surabaya waar u weer door een busje van ons wordt opgehaald

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Borobudur

Kraton

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prambanan tempel

 

Lokaal vervoer/bus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bromo Vulkaan

Guesthouse/villa Rumah Kita

   

Van Midden Java (Yogyakarta) Gaat de reis verder naar het Oosten. Dit is een lange reisdag. U kunt kiezen uit : een overnachting  Sarangan en een overnachting in Malang of alleen een overnachting in Malang of u gaat direct naar de Bromo en verblijft in een lokaal, eenvoudig hotel. Van hier heeft u een prachtig uitzicht op het Tenger gebergte, de Bromo en de Semeru.

Indien u 's nachts naar de Bromo wilt wordt u om een uur of vier wakker gemaakt. Het gaat dan met een landrover naar de top van Penanjakan (ruim 2800 mtr) voor de zonsopkomst. Als de zon op is daalt u weer af naar de zandzee en vanaf de tempel aan de voet van de Bromo kunt u de kraterrand op. (wandelen en klimmen.) Trap van 255 treden. Daarna gaat het terug naar het hotel voor ontbijt en wordt de reis naar het oosten voortgezet.

Geplande aankomsttijd in Kalibaru ongeveer 14.00 uur.

 

     

www.rumahkita.info

Informatieve websites over Indonesie

Home, Java, Oost Java, Bali, Rumah Kita, Lombok, Sumatra, Singapore, Onze reizen, Links