mail@stapinntravel.com

"Buiten"gewone Indonesie reizen sedert 1979

www.rumahkita.info 

HOME

JAVA

OOST JAVA

BALI

RUMAH KITA

LOMBOK

SUMATRA

SINGAPORE

ONZE REIZEN

LINKS

LOMBOK

Lombok

Lombok is het volgende eiland ten oosten van Bali. Het is veel kleiner dan Bali en bestaat uit slechts 1 vulkaan. de Rinjani, en de laaglanden daar omheen. Men zegt wel dat Lombok het Bali is van 30 jaar geleden Het is veel minder ontwikkeld en er zijn nog niet zoveel toeristen. De religie op Lombok is heel anders dan op Java of Bali. Het is meer een mix van het Cristendom, Moslims, hindoes en de oude Adat verering. Officieel zijn de meeste mensen moslim maar de Adat verering is het voornaamste geloof.

Lombok is te bereiken per vliegtuig vanaf Bali (25 min.) of per veerboot vanaf Padang Bai (3 - 5 uur) De snelle veerboot  vanuit Benoa Harbour gaat onregelmatig. Ga je op eigen houtje informeer een dag vooraf voor de vertrektijden. Vanuit Singapore is er een lijndienst met   Singapore Airlines/Silk Air direct naar Lombok.

De meeste toeristen verblijven in Senggigi Beach. Een smalle strook land langs de baai van Senggigi. Het is tamelijk gemakkelijk om in andere plaasten accommodatie te vinden maar dit is meestal erg eenvoudig. Aan de zuidkust bij het plaatsje Kuta komen steeds meer luxe hotels maar het nadeel is dat er buiten de hotels niets is. Op een van de Gili eilanden (Gili Trawangan) zijn ook hotels maar omdat er zoveel muskieten zitten gaan de meeste toeristen slechts voor een dag naar de eilanden en verblijven liever in Senggigi Beach.

In het zuiden ligt Kuta (dezelfde naam als Kuta op Bali) en dit is een prachtig strand gebied. Er zijn wat eenvoudige hotelletjes maar deze sreek is in ontwikkeling en de eerste luxe hotels zijn al geopend. Het is wat afgelegen maar er zijn prachtige, stille stranden.

Bezienswaardigheden:

  • Kuta in het zuiden
  • Een dagtrip naar de Gili eilanden om te gaan snorkelen. (Prachtige baaien op de terugweg naar Senggigi)
  • Sasak dorpjes (de oorspronkelijke bewoners van Lombok)
  • Weef industrie
  • Pottenbakkers dorpjes
  • Een trip tot halverwege de Rinjani met bezoek aan de tabaksplantages.
  • Stand in Senggigi
  • Veemarkt (iedere dag in een andere plaats)

Lombok is een eiland om te ontspannen en uit te rusten. Veel meer dan Bali. Er is niet zo veel te doen dus je moet wel. Voor restaurants kun je het beste naar Senggigi gaan. Er zijn veel busjes die klanten voor restaurants proberen op te pikken. Dit is een goede manier om naar een restaurant te gaan. Want veelal kun je ze zelf moeilijk vinden en het busje brengt je ook gratis weer terug naar je hotel.

In Senggigi is een supermarket en een snuisterijen markt vlakbij het strand. Hier liggen direkt aan de baai wat gezellige en goede restaurants. Op Lombok moet je zeker vis eten want het is veel goedkoper dan op Bali. 

Hou er rekening mee dat het buiten het seizoen stil kan zijn.

Wij kunnen voor u de transfer vanaf Bali naar Lomok verzorgen alsmede de terugreis en accommodatie in diverse hotels in diverse prijsklassen in en bij Senggigi

 

 Kuta aan de zuidkust

Gunung Rinjani

 

 

 

 

 

 

 

 

 een van de vele baaien ten noorden van Senggigi

 

 

 

 

 

 

 

 

Lombok vanaf de Gili's

 

             

www.rumahkita.info

Informatieve websites over Indonesie

Home, Java, Oost Java, Bali, Rumah Kita, Lombok, Sumatra, Singapore, Onze reizen, Links