mail@stapinntravel.com

"Buiten"gewone Indonesie reizen sedert 1979

www.rumahkita.info 

HOME

JAVA

OOST JAVA

BALI

RUMAH KITA

LOMBOK

SUMATRA

SINGAPORE

ONZE REIZEN

LINKS

SUMATRA

 

Sumatra is vergeleken met Java en Bali dun bevolkt. Er wonen slechts 20 millioen mensen. Die zijn overwegend moslim maar een groot deel van de Batakkers in Noord Sumatra is Christen. De hoofdstad is Medan in Noord Sumatra. In de Nederlandse tijd uitgegroeid van klein dorp tot belangrijkste handelsstad van Sumatra. (door de vele plantages).  Het klimaat van Sumatra is uiterst geschikt voor de verbouw van rubber, suiker, cacao, koffie en thee. De grootste plantages van Indonesie liggen op Sumatra.

Naar Sumatra kunnen trips gemaakt worden varierend van alleen het Toba meer voor 4/5 dagen tot Noord en West Sumatra voor 15/17 dagen. Ook een volledige rondreis vanaf Tobameer tot de zuidelijke punt en overvaren naar Java is mogelijk

 

 

 

 

Gunung Leuser Nat. Park

 

 

 

 

Ten noord-westen van Medan ligt het Gunung Leuser Nat. Park. Hier is een Urang Utang rehabilitatie centrum zoals op Borneo. In het Nat.Park zijn onder leiding van gidsen prachtige tochten te maken. (van enkele uren tot 3 dagen) Het dorp Bohorok (toegang tot het centrum) is bijna geheel weggespoeld in 2003 als gevolg van veel regen en een landverschuiving in het Nat. Park. Hierdoor is er slechts mondjesmaat accommodatie.

Rond het  Tobameer en op het Samosir eiland. zijn echter hotels te over en door de afname van het toerisme is bijna altijd accommodatie vrij. Maar de standaard is belangrijk minder dan op Java en Bali.

 

Toba meer

 

 

 

 

 

Het is mogelijk om alleen Noord Sumatra in een reis op te nemen. Wilt u echter meer zien van Sumatra dan raden wij ook Bukittinggi en de Minangkabau aan. Dit houdt echter wel in dat er een lange reisdag (van Toba naar Bukittinggi) in de reis zit, eventueel met een overnachting in Padangsi- dempuan.

Sumatra is erg bergachtig en dat betekent dat er nog veel natuur behouden is. Het Gunung Leuser Nat. Park is een van de grootste Nationale Parken van Indonesie.

Rond het Tobameer en in de omgeving van Padang en Bukittinggi is weinig jungle meer te vinden. Echter de meren van Sumatra zijn adembenemend. Met name het meer van Maninjau ten noorden van Padang.

 

 

 

 

Sibolga

 

Sumatra is als begin van een reis uiterst goed in te passen in een rondreis. Wilt u Sumatra echter goed zien/beleven dan heeft u echter wel een maand nodig.

Wij werken op Sumatra samen met een lokale agent die voor ons reizen regelt  van 5 - 17 dagen. Eventueel een rondreis van een maand.

 

Meer van Maninjau

 

 

Rondreis ziet er meestal als volgt uit

 

 1. Aankomst Medan
 2. City rour medan en naar Gunung Leuser Park
 3. Bezoek Urang Utangs in G Leuser Park
 4. Van Gung Leuser naar Brastagi en bezoek Batak huizen
 5. Van Brastagi naar Toba meer via Sipisopiso waterval
 6. Bootttcht over het Toba Meer
 7. Van Toba meer naar Padangsidempuan
 8. Padangsidempuan naar Bukittinggi
 9. Bezoek Minangkabau
 10. Bezoek Bukittinggi
 11. Naar meer van Maninjau
 12. Maninjau naar Padang
 13. Vertrek Padang naar ..........

Minangkabau paleis

 

Hier kan natuurlijk van afgeweken worden

 

 

 

www.rumahkita.info

Informatieve websites over Indonesie

Home, Java, Oost Java, Bali, Rumah Kita, Lombok, Sumatra, Singapore, Onze reizen, Links