mail@stapinntravel.com

"Buiten"gewone Indonesie reizen sedert 1979

www.rumahkita.info 

HOME

JAVA

OOST JAVA

BALI

RUMAH KITA

LOMBOK

SUMATRA

SINGAPORE

ONZE REIZEN

LINKS

GUESTHOUSE

 

Terras van de villa/hoofdgebouw (voor alle gasten)

 

Bijgebouw (2 Kamers)

     

Villa/Guesthouse Rumah Kita (Ons Huis) is eigendom van een Indonesische. Echter gebouwd naar westerse maatstaven.  Twee gebouwen; een villa/hoofdgebouw met 2 slaapkamers met ieder eigen badkamer, woonkamer, groot terras, keuken en prive zwembad. En een apart gastenverblijf/ bijgebouw met 2 slaapkamers met ieder eigen badkamer en terras.

Het ligt ongeveer 200 meter van de hoofdweg van Banyuwangi naar Kalibaru en Jember, 3 km buiten het dorp Kalibaru, in de Desa Kajarharjo. Vanaf ieder terras heeft u uitzicht over de rijstvelden en op de vulkaan Gunung Raung (3300 mtr)

Tussen de 2 gebouwen ligt het privézwembad. Er is personeel aanwezig bestaande uit : een beheerder, kok voor de maaltijden, bediening tijdens de maaltijden, huishoudelijke dienst die ook de was verzorgt, onderhoudsman voor tuin en zwembad en bewaking van zonsondergang tot zonsopkomst.

Vanaf 35 Euro per 2 personen per nacht incl. ontbijt. Gratis koffie en thee. Koffie en thee faciliteiten op de kamer.

Indien u meer informatie wilt stuur dan een mailtje.

of klik op deze link : Rumah Kita

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woonkamer Hoofdgebouw (Villa)

 

 

Al het personeel komt uit het dorp zelf en is bereid u met raad en daad bij te staan. Het keuken- en bedienend personeel  spreekt redelijk goed Engels en ook een woordje Nederlands.

 Een echte aanrader is om met de bewaker eens een stukje te gaan wandelen door het dorpje en via een bamboobrug de rivier over te steken voor een wandeling langs de voet van de Putri Gunung.

Gastenkamer Hoofdgebouw/Villa

 

   

De kok en bediende zorgen voor het ontbijt en desgewenst kunnen ook de andere maaltijden verzorgd worden. (eigen kok aanwezig)

Alle trips die op de Oost Java pagina vermeld zijn kunnen ook vanuit Rumah Kita geregeld worden. Informatie is in Rumah Kita aanwezig en boekingen kunt u bij de beheerder of het andere perosneel doen.  

Oost Java is de uitgelezen plaats om een paar dagen tot rust te komen tijdens een rondreis. Of om eens iets anders te zien dan alleen de Borobudur en Balinese dansen

 
   

Gastenkamer Hoofdgebouw/Villa

 

Een van de badkamers in het hoofdgebouw (Villa)

 

Je kunt dan kiezen om niets te doen of om alsnog , na wat rust, een trip te doen. Maar hier kom je in aanraking met de bevolking en krijg je een "gevoel" bij het echte Indonesie.

Het is ook mogelijk om kamers in Rumah Kita te huren voor een verblijf van b.v. 4 nachten, of langer, in combinatie met vervoer,  vanuit Bali. Wij kunnen voor u dan het vervoer regelen met een prive auto of busje. (inclusief de ferry) en u kunt natuurlijk ook gebruik maken van de lokale bus. (rechtstreekse bus van en naar Bali en/of Surabaya en trein naar Surabaya/Yogyakarta/ Jakarta en naar de veerboot bij Ketapan (naar Bali)

Vraag dan onze speciale arrangementsprijs.

 
 
   

uitzicht op de Gunung Raung vulkaan

 
Trips vanuit  Rumah Kita :
  • Grote plantage trip met tevens een bezoek aan de fabriek waar de producten worden verwerkt. (halve dag)
  • Dagtrip naar Baluran Nat. Park. ( een steppe landschap waar veel herten, wilde zwijnen, wilde buffels (bantengs), pauwen en apen voorkomen)
  • Waterval (3 km achter Margo Utomo I tussen de cacaoplantages. 3 uur)
  • Wandeling door de rijstvelden in de directe omgeving van het dorp
  • Wandeling achter Rumah Kita op de Gunung Putri (berg aan de andere kant van de rivier met suikerriet en koffieplantage)
  • Jungle trek
  • 2 daagse trip naar het Nat. Park Meru Betiri. (70.000 Ha jungle in het zuiden waar apen, neushoornvogels, reuze vleermuizen, zwarte panters, grote leguanen en naar men zegt de laatste 7 overgebleven Javaanse tijgers voorkomen. Tevens mogelijkheid om ’s avonds naar het strand te gaan waar de reuze zeeschildpadden hun eieren komen leggen)
  • Trip naar de Kawah Ijen vulkaan (De meest oostelijke vulkaan van Java waar nog handmatig zwavel wordt gewonnen. Vertrek om middernacht en terugkomst rond de lunch)
  • Alas Purwo is een dagtrip naar het zuid-oosten en je gaat hier naar het steppelandschap met herten, kariboes, visarenden, wilde buffels en pauwen en je maakt een boottocht van een uur of 3 door de mangrovebossen. (Boottrip alleen bij laag water en optioneel)

Deze trips kunnen geregeld worden via de staf van Rumah Kita

Zie verder de pagina Oost Java voor meer informatie over de trips naar Kawah Ijen en Meru Betiri of de website van Rumah kita door hier te klikken

     
 

Een van de gastenkamers en badkamers van het bijgebouw (gastenhuis)

     
 

Terras hoofdgebouw (Villa)

 

 

Ingang tuin (Tuinzijde)

 

 
     

www.rumahkita.info

Informatieve websites over Indonesie

Home, Java, Oost Java, Bali, Rumah Kita, Lombok, Sumatra, Singapore, Onze reizen, Links