mail@stapinntravel.com

"Buiten"gewone Indonesie reizen sedert 1979

www.rumahkita.info 

HOME

JAVA

OOST JAVA

BALI

RUMAH KITA

LOMBOK

SUMATRA

SINGAPORE

ONZE REIZEN

LINKS

SINGAPORE

 

Singapore is een stadstaat even ten zuiden van Maleisie op een eiland zo groot als de provincie Utrecht. Er wonen bijna 3 miljoen mensen, voor 90 % chinezen, uit China, en Maleisie. Singapore heeft een onstuimige ontwikkeling doorgemaakt en alles in de stad verandert snel. Het ene jaar is het hotel er nog en volgend jaar staat er iets anders met een mooi park er om heen. Singapore is een moderne stad en je hebt het gevoel dat je in een westerse stad bent met alleen chinezen

Singapore Clark Quay

   
     

Wissel bij aankomst op het moderne vliegeveld (Changi) het benodigde geld om naar Singapore Dollars.  Er zijn slechts minimale verschillen tussen de wisselkoersen van de banken op het vliegveld of in de stad. Singapore is in vergelijking met Indonesie peperduur en zelfs in vergelijking met Nederland duurder. De dingen die goedkoper zijn, zijn eten, openbaar vervoer, merkkleding en electronica.Maar bij de winkels waar het kan, wel afdingen. Meestal kun je er nog wel een tiental procenten afkrijgen. 

 
     
 

Kun je goed onderhandelen dan is het mogelijk voor bv electronica en foto/video spullen tot 40 % onder de Nederlandse prijs te komen. Dit is natuurlijk allemaal erg afhankelijk van de koers van de Singapore Dollar.

Singapore heeft een goede en schone ondergrondse. Je kunt voor weinig geld een kaart kopen en dan kun je deze gebruiken voor diverse ritjes. Door de automaten wordt het saldo steeds verminderd met de ritprijs. Een goedkope manier om door Singapore te reizen, maar je zit wel onder de grond.

 

Singapore Clark Quay

   
     

Eten moet je niet in het hotel doen maar in de Hawker-centres. Dit zijn concentraties op een plein buiten of in de kelders van grote winkelcentra waar verschillende stalletjes specialitieten uit alle aziatische landen verkopen tegen zeer lage prijzen. In Singapore kennen ze een keuringsdienst van waren en al deze stalletjes worden zeer streng gecontroleerd. Een keer door de mand vallen betekent dat je je vergunning kwijt bent en direkt gesloten wordt. De georganiseerde trips in Singapore zijn NIET leuk. Je wordt van de ene winkel naar de nadere gebracht. Het is veel leuker met openbaar vervoer zelf de stad te ontdekken. Op het vliegveld en in het hotel staan rekken met een gratis stadsbrochure (met plattegrond).

 
     
 

 

 

Een andere manier is de SIA hop-on bus. Je laat je ticket van Singapore Airlines zien en je kunt gratis gebruik maken van deze bus die een vaste route rijdt, om het half uur tussen 09.30 en 21.30 uur, langs diverse bezienswaardigheden. Je kunt bij iedere halte uitstappen en ook weer opstappen.

Singapore heeft diverse plaatsen waar concentraties zijn van winkelcentra en hotels.De grootste is Orchard Road. Zon 3 km lang alleen hotels en shopping malls. Een nieuwe is Marina, een drooggelegd stuk land bij de haven, en ook Raffles City is de moeite waard bij het oude Raffles hotel. Ga hier naar toe om in de Long Bar de beroemde Singapore Sling te drinken. Er zijn weinig terrasjes in Singapore omdat de Singaporeans liever binnen zitten in de Air Conditioning.

 

Orchard Road

   
  Bij Boat Quay en Clak Quay zijn wel veel terrasjes en hier is het s avonds leuk om te gaan eten. Boat Quay is erg luidruchtig en sluit om middernacht. Clak Quay is rustiger en gaat pas om 02.00 uur dicht. Hier is in een van de straatjes ook de Satay Club. (Stalletjes gewoon buiten met Satay en Moertabak)

Singapore Botanical Garden

   
 

Merlion

     
     

Sentosa Island

 

Enkele bezienswaardigheden :

 • Tang Dynasty City: Replica van een oude Chinese stad
 • Harbourcruise : overdag of s avonds incl maaltijd met een Chinese jonk
 • Haw Par park : aangelegd door de uitvinders van Tiger Balsem en is een weergave van een groot aantal Chinese sprookjes
 • Jurong Bird Park. Het grootste vogelpark van Azie
 • Crocodile farm
 • Het eiland Santosa met zn prachtige diepzee aquarium
 • China town en de Sri Mariamman Temple. (hier vlak bij is Tanjung Pagar een Hawker centre)
 • Japanse- Chinese- of de Botanische Tuin
 • Orchid Garden
 • Diverse shopping Centres langs Orchard Road, North Bridge road, Marina en Raffles
 • De Indiase wijk Little India bij Serangoon Road
 • Arab Street
 • UMDC food centre aan de kust waar de chinezen zelf ook naar de bekende visrestaurants gaan
 

East Coast Park

 

Raffles hotel

     
  Singapore is bij uitstek een stad om aan het begin of eind van een reis naar Indonesie 1 of 2 nachten te verblijven. Hetzij om aan de tropen te wennen of om nog enkele rustige dagen aan het einde van een reis te hebben. (Hoewel rustig is het meestal niet want je wilt toch ook weer wat gaan zien). Of om de nodige inkopen te doen.

 

     
     

 www.rumahkita.info

Informatieve websites over Indonesie

Home, Java, Oost Java, Bali, Rumah Kita, Lombok, Sumatra, Singapore, Onze reizen, Links